Jakiego smartfona kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jurij
    Ambiente
    • 2013
    • 241

loyd, ale w czym?
    Kurdę nie mogę się ciągle przekonać do tego iphona..
    No fakt wyświetlacz jest zarąbisty.. ale amoledy w samsungach są też świetne..
    Denerwuje mnie na przykład w iphonie to że ma kamerkę na froncie ale używać jej można tylko po wifi.. a ja używam często wideorozmów..

Komentarz

• loyd
      RS
      • 2010
      • 2342

Szybkość, sprawność działania, nie zawiesza się, idealnie działa z NAVI DVD (w insignii)- dużo lepiej niż reszta. Do tego mam tableta ipada - super się synchronizują kontakty, kalendarze.

Wszystko jest cacy - nie za duży, nie za mały (nie jak petarda Galaxy S4). Ogólnie ideał

Komentarz

• Pixon
        Rider
        • 2013
        • 541
        • Fabia (NJ3)

Zamieszczone przez Andrzejek
        Chyba czas na papier
        Wypowiedzenie i czekaj.
        Przedstawią Ci pewnie pierwszą ofertę trochę lepszą. Kręć nosem jak zadzwonią i powiedz żeby zadzwonili z czymś lepszym.
        W efekcie dostaniesz to co ja:

34,90 zł/msc brutto
        12 msc. czas trwania umowy
        Nieograniczone rozmowy na komórki do wszystkich sieci
        Nieograniczone smsy/mmsy do wszystkich sieci
        750 mb internetu

Zamieszczone przez loyd
        Muszę powiedzieć, że niestety ale srajfon bije wszystko na głowę.
        Nono bije, szczególnie jego utrudniające wszystkim życie pierwsze uruchomienie i zsynchronizowaniu kontaktów z poprzednich telefonów, wgranie muzyki na telefon i inne takie.
        Co prawda Samsung ostatnio też strzela sobie w kolano z krzywymi obudowami w swoim flagowcu S4...

Prawda jest taka, że w tej chwili wszystko co robią, to jest produkowane na szybko, na odwal się, byle wytrzymało trochę dłużej po ukończeniu gwarancji. :|
        Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

A mnie rozbroila informacja, ze do 5s trzeba wszystkie nowe akcesoria sobie kupic, bo zmienili gniazdko. Nie mozna znormalizowac jak inni, na jeden standard, tylko trzeba zrobic wlasny.

Jakis czas temu przeliczylem i w wiekszosci sieci, umowa z telefonem wychodzi drozej niz wziecie normalnego abonamentu full + telefon z wolnej reki. Co prawda trzeba polozyc cala kwote za sluchawke naraz, ale w bilansie 24miesiecznym bo tak sa zawierane umowy jakos taniej mi to nie chcialo wyjsc.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• juar
            Classic
            • 2014
            • 3

Chciałem 5 kupić, ale pierwszy w ręce wpadł mi S4. I jakoś tak został. Mimo, że właśnie z początku straaaaasznie wielki w użytkowaniu no i niestety bateria odzwierciedla jego wielkość, bo podczas stałego korzystania, nie wytrzymuje nawet pełnej doby.
            Wynajem autokarów Łódź

Komentarz

• Pixon
              Rider
              • 2013
              • 541
              • Fabia (NJ3)

Zamieszczone przez Maicroft
              umowa z telefonem wychodzi drozej niz wziecie normalnego abonamentu full + telefon z wolnej reki.
              Cóż, czasy kiedy opłacało się brać telefon u operatora dawno minęły. W tej chwili jeśli dysponujesz od razu całą kwotą lub znajdziesz jakąś promocję w stylu raty 0% to lepiej kupić telefon na wolnym rynku.

Komentarz

• siemi1
                L&K
                • 2012
                • 1287
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BMM 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Pixon
                Zamieszczone przez Maicroft
                umowa z telefonem wychodzi drozej niz wziecie normalnego abonamentu full + telefon z wolnej reki.
                Cóż, czasy kiedy opłacało się brać telefon u operatora dawno minęły. W tej chwili jeśli dysponujesz od razu całą kwotą lub znajdziesz jakąś promocję w stylu raty 0% to lepiej kupić telefon na wolnym rynku.
                Wszystko zalezy od tego jaki abo i jaki tel chce sie mieć.

Jka bym chciał kupic na wolny rynku LG G2 to potrzebowałbym 1800zł /24mies = 75zł miesięcznie.

i do tego jeszcze kasa na abo/karte.

teraz place max 90 zł rachunki wiec bardziej mi sie oplacalo wziasc tekl za 120zł w abo niz kupowac na raty.

bo nie sądze zeby za 15zł dalo rade miec 750MB internetu i kilakset minut..

Więc trzeba sobie zawsze odpowiedziec na pytanie ili kosztujme całosc tzn jak abo na 24 miesiące to trzeba wszytskie koszty zsumowac i wtedy sie zastanawiac.
                Spalanie - Motostat.pl
                Jest 171,7 KM i 402,9 Nm
                Moja OII FL 2.0TDI Kombi, oszust RS
                Sprzedam na OLX!!

Komentarz

• no_fear
                  Rider
                  • 2010
                  • 504
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez siemi1
                  teraz place max 90 zł rachunki wiec bardziej mi sie oplacalo wziasc tekl za 120zł w abo niz kupowac na raty.

bo nie sądze zeby za 15zł dalo rade miec 750MB internetu i kilakset minut...
                  za 15zl nie...ale za 35zl - nie limitowane rozmowy do wszystkich sieci komorkowych; nie limitowane sms/mms do wszystkich; 750mb neta; umowa na rok

kilka dni temu przedluzylem umowę w Playu
                  www.SPAmobile.pl

Komentarz

• Pixon
                    Rider
                    • 2013
                    • 541
                    • Fabia (NJ3)

siemi1, to prawda, przeliczyłem szybko Twój przypadek i musiałbyś do tego dopłacić ~100zł. Tyle tylko, że mówimy o umowie 24 vs 12 msc.

no_fear, potwierdzam to co mówi kolega, po stoczonych bojach, również otrzymałem taką ofertę. Po dobrych negocjacjach z play teraz przyszedł czas na Netie...

Ktoś coś słyszał/wie o przeciekach dotyczących Galaxy S5? Planowana premiera w marcu lub pod koniec. Ale co dalej?

Komentarz

• Mynia
                      Ambiente
                      • 2011
                      • 112

Specyfikacja do S5 jak i prezentacja modelu ma się odbyć pod koniec lutego.
                      Sprzedaż - w Polsce nie spodziewałbym się wcześniej jak na wakacje - jesień 2014r.
                      Pozdrawiam
                      Marek

combi 1.9TDi BJB i 1.6 MPi BSE

Komentarz

• RABIN
                        Rider
                        • 2009
                        • 450
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Cześć
                        Panowie szukam smartfonika dla małżonki
                        ma być mały i poręczny z dobrym aparatem (jak na telefon oczywiście)
                        Obecnie ma htc desire x i wszystko jest ok jakby nie rozmiar
                        Macie jakieś doświadczenia z małymi telefonami podzielcie się
                        Nasz typ na dzien dzisiejszy to nokia asha 311

Komentarz

• no_fear
                          Rider
                          • 2010
                          • 504
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez RABIN
                          Obecnie ma htc desire x i wszystko jest ok jakby nie rozmiar
                          4" za duże ? :shock:
                          kurcze moja kobita śmiga z 5" i wzdycha czasem do Note`ów :lol:

okolice 3" to tylko do dzwonienia się nadaje - do innych celów to szkoda oczu...
                          www.SPAmobile.pl

Komentarz

• RABIN
                            Rider
                            • 2009
                            • 450
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

no_fear, moja kobitka ma drobne rączki i w jej rekach htc wyglada dosc dziwnie

Komentarz

• gusiak11
                              L&K
                              • 2013
                              • 1362
                              • Ford

podepnę się do tematu żeby nie zakładać nowego wątku, poszukuję dobrego (nie koniecznie oryginalnego) uchwytu do auta dla telefonu sony xperia Z
                              http://carsdetailing.blogspot.com/

Komentarz

• fooojciech
                                Ambiente
                                • 2013
                                • 124

czy ktoś miał styczność/używał telefonu htc one S?(chodzi oczywiscie o wersje z prockiem S4 czyli lepsza wersja 1.5ghz) .krąży o nim dużo opinii w internecie że jest ok.
                                I drugie pytanie jest takie ze ,co ozncza że telefon juz nie bedzie wspierany aktualizacja.znaczy to rozumiem ze np majac oryginalnie androida 4.0 ,np nie bedzie aktualizacji do nowszej wersji ,ale chodzi mi o cos takiego czy taka platforma starsza bedzie wspierana np aplikacjami ,czy to jest tak ze wychodzi jakas aplikacja ,czy gra czy cos innego i np na 4.0 nie bedzie juz dzialac bo jest za stary system ,tylko bedzie dzialac np na 4.2.2 ,jak to jest z tym?

Komentarz

• czto
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 546
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez gusiak11
                                  podepnę się do tematu żeby nie zakładać nowego wątku, poszukuję dobrego (nie koniecznie oryginalnego) uchwytu do auta dla telefonu sony xperia Z
                                  Jak nie przepadam za Samsungiem, to strasznie chwalę sobie uchwyt EE-V200. Dobrze wykonany, super sztywny, trzyma się szyby jak przyklejony kropelką. Gorąco polecam.
                                  2004 Renault Thalia 1.4 RT,
                                  2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
                                  2009 Renault Clio MTV 1.4
                                  2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
                                  2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów

Komentarz

• maciek30_pl
                                    Ambiente
                                    • 2010
                                    • 192
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Polecam coś takiego, tylko musisz przymierzyć czy pasuje telefon. Xperia SP ciasno siedzi i jest super. Tylko musisz poszukać, bo są różne te przyssawki.

Zamieszczone przez fooojciech
                                    drugie pytanie jest takie ze ,co ozncza że telefon juz nie bedzie wspierany aktualizacja.znaczy to rozumiem ze np majac oryginalnie androida 4.0 ,np nie bedzie aktualizacji do nowszej wersji ,ale chodzi mi o cos takiego czy taka platforma starsza bedzie wspierana np aplikacjami ,czy to jest tak ze wychodzi jakas aplikacja ,czy gra czy cos innego i np na 4.0 nie bedzie juz dzialac bo jest za stary system ,tylko bedzie dzialac np na 4.2.2 ,jak to jest z tym?
                                    To jest tak, że aplikacje dalej działają na poprzednich systemach. Nie ma takiej granicy, że jak wychodzi 4.3 to na 4.0 już nic nie działa I nie ma tak, że nowe aplikacje nie działają na poprzednich systemach. Jedyne co pamiętam, to było tak częściowo przy przejściu z 2.x na 4.x, ale to też wynikało z dużego skoku mocy tych telefonów.

Komentarz

• D2mian
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 551
                                      • Toyota
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

fooojciech, zastanów się nad Nexusem 5 lub LG G2 bo to te same telefony a według mnie obecnie to najlepsze telefony na rynku. Jednak żebym był dobrze zrozumiany być może są inne minimalnie bardziej wydajne ale biorąc pod uwagę ekran, jakość itp te są świetne Dodatkowo Nexus ma gwarantowane aktualizacje systemu.

gusiak11, Ja używam uchwytu od nokii CR-123 i uważam że jest najlepszy z wszystkich jakie miałem do tej pory. Dobrze trzyma fona i nie drga podczas jazdy. Jest wykonany w sposób naprawdę rzetelny, niczego nie można mu zarzucić pod tym względem. Koszta też nie są astronomiczne bo około 50-70zł.

Pozdrawiam Damian
                                      120,1KM/269,7Nm --> 146,8KM/332,7Nm

Smarowanie zapewnia

Komentarz

• Geralt
                                        Rider
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 589

osobiście miałem kilka różnych modeli uchwytów dedykowanych do różnych telefonów - od 3 miesięcy używam tego: http://www.ebay.pl/itm/261256631421?...84.m1542.l2649 I jestem zajebiście zadowolony - telefon siedzi pewnie, nie ma różnicy czy ma pokrowiec ochronny czy nie, kosztuje grosze z tym że przesyłka trwa ok miesiąca (do przeżycia) - polecam spróbować - w najgorszym wypadku stracisz niewiele.
                                        Duża zaleta - nie zależnie czy mam przy sobie Galaxy Note 2, HTC HD2 czy iPhona pasuje do wszystkich
                                        pozdrawiam
                                        Adam W.

Komentarz

• fooojciech
                                          Ambiente
                                          • 2013
                                          • 124

Zamieszczone przez D2mian
                                          fooojciech, zastanów się nad Nexusem 5 lub LG G2 bo to te same telefony a według mnie obecnie to najlepsze telefony na rynku. Jednak żebym był dobrze zrozumiany być może są inne minimalnie bardziej wydajne ale biorąc pod uwagę ekran, jakość itp te są świetne Dodatkowo Nexus ma gwarantowane aktualizacje systemu.

gusiak11, Ja używam uchwytu od nokii CR-123 i uważam że jest najlepszy z wszystkich jakie miałem do tej pory. Dobrze trzyma fona i nie drga podczas jazdy. Jest wykonany w sposób naprawdę rzetelny, niczego nie można mu zarzucić pod tym względem. Koszta też nie są astronomiczne bo około 50-70zł.

Pozdrawiam Damian
                                          wiem że te telefony są fajne ,ale jak dla mnie troszkę za duże ,maksymalnie chciałbym się zmieścić do 4,5cala ,a jeszcze lepiej jak by był 4,3 ,bo 5cali jak dla mnie już za duży się wydaje ,a poza tym zapotrzebowanie na energię przy takich bateriach jak teraz producenci dodają to katastrofa. Ewentualnie jaki telefon możecie mi polecic do max 4,5 cala ekran , zeby wytrzymał mi chociaz porządnie 1 dzien ,porządnie tzn ze przy kiepskim uzytkowaniu chociaz 2 dni ,przy intensywniejszym ,to juz wiadomo ze pojdzie wiecej energi ,alezeby chociaz dzien wytrzymał bez ładowarki. Pytałem tez o htc one s ponieważ jest wykonany z aluminiowej obudowy ,do tego gorila glass ,ekran super amoled ,do tego dobry procek 2rdzeniowy 2x 1,5ghz ,wiec jest dla mnie idealny wrecz ,bo i ekran i procek nie beda potrzebowaly tyle energi bo są wykonane w niskiej technologi bodajze 28nm ,wiec mysle ze wytrzymaja 2 dni , a co mozna alternatywnie polecic innego ,w miare solidnego ,aaa no i oczywiscie chodzi również o cenę , nie chciał bym przekroczyc budzetu około 1000zł ,raczej wolał bym około 800-900zł . Noo chyba ze coś by mnie urzekło to mogłbym przekroczyc minimalnie ale tak malutko.

Komentarz

• gusiak11
                                            L&K
                                            • 2013
                                            • 1362
                                            • Ford

fooojciech,

Mi Xperia Z wytrzymuje 2,5 dnia, non stop on line lekko ponad dzien uważam ze jak na takiego smartfona calkiem spoko

Komentarz

• fooojciech
                                              Ambiente
                                              • 2013
                                              • 124

Tylko ze xperia z ma wieksza baterie a tanszesmartfony maja spore wyswietlacze ale baterie kiepskie a nie wiem jak by to bylo np przy ekranie4.5 cali przy bateri np 1700mAh ile wytrzyma

Komentarz

• gusiak11
                                                L&K
                                                • 2013
                                                • 1362
                                                • Ford

ekranie4.5 cali przy bateri np 1700mAh ile wytrzyma
                                                Na to składa się wiele czynników nie tylko ekran, mam w domu 3 Smarty.... i w Xperii ekran zjadł 34% z obecnego ładowania ale u żony w Galaxy SII Android pożarł 49%, ekran jest drugi, pytanie ile chcesz korzystać z sieci i czy Wi-Fi czy 3G, ta druga mniej więcej 2x szybciej zabija baterię, aplikacje w tle typu pogoda,zn itd... nie tylko ekran potrzebuje prądu

Komentarz

• Agamek12
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 9942
                                                  • Ford

Koledzy, co sądzicie o tym aparacie (E405 TELEFON LG L3 DUAL SIM CZARNY): http://allegro.pl/telefon-komorkowy-...976048391.html ?
                                                  Chciałbym kupić jakiś tani aparat z 2 kartami SIM, w którym będzie siedzieć karta aero2 i mój prywatny ("odsłuchowy") telefon - generalnie użytkowanie "okazjonalne", więc nie potrzebuję "wodotrysków".
                                                  A może do kwoty 300zł warto poszukać czegoś innego? Większej kwoty nie chcę przeznaczać, bo (jak już wspomniałem) to ma być aparat do użytkowania "okazjonalnego"...
                                                  Adam... Używam:
                                                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Andja
                                                    Rider
                                                    • 2006
                                                    • 596

czy ktoś miał styczność/używał telefonu htc one S?(chodzi oczywiscie o wersje z prockiem S4 czyli lepsza wersja 1.5ghz) .krąży o nim dużo opinii w internecie że jest ok.
                                                    Mam go ponad rok i polecam :-). wyświetlacz 4.3", dobrze leży w dłoni, ze 2 razy się zawiesił.
                                                    Metalowa obudowa na + (spadł mi 2 x na beton i wszystko ok), muzyka z Beats Audio - super dźwięk, duży PLUS. Z tego co czytałem to cała seria HTC ONE ma mieć aktualizację na KitKat. No i GLONASS - jak byś chciał podróżować po Federacji Rosyjskiej ;-)
                                                    Wada to czarny kolor, niestety ale schodzi na brzegach. lepiej wybrać szary.

Komentarz

Pracuję...